Видове дамски шалове

Видове дамски шалове и най-качествените им варианти

 

Аксесоарите са нещо, без което визията остава незавършена. Те са последната щриха от тоалета, която може да му придаде много по-различно усещане и да го превърне във финализиран шедьовър.

 

Един от най-популярните аксесоари в дамската мода е шалът. Има много видове дамски шалове и още повече начини, по които да се носят. Тук ще разгледаме основните видове и как най-лесно можем да разпознаем качествените предложения във всеки вариант. Приятно четене!

 

Зимни дамски шалове – за какво да следите

 

Това е най-популярният вариант, тъй като през най-студените зимни дни всеки вариант за допълнително стопляне, докато сме навън в студа е добре дошъл. Дори и дамите, които не обичат да носят аксесоари имат поне 1 зимен шал в гардероба си и е по-добре да е така. Зимният шал предпазва едни от най-уязвимите части на тялото – шията, вратът и долната част на лицето.

 

Основният фактор за качеството на шаловете, от какъвто и да са вид, са материалите, които са втъкани в тяхната изработка.

 

Най-качествените зимни дамски шалове са изработени от естествени материали като вълна, кашмир и коприна. Акрилът пък е качествен синтетичен вариант. Начинът на тяхното влагане обаче също има значение – трябва да откриете почерка на качествената изработка и това най-лесно става при допиране до плата.

 

Вълната е доста универсален зимен компонент и е идеален за направата на качествени зимни шалове за жени. Най-добре е тук да се насочите към моделите, които са с по-фин и гладък завършек, като идеален вариант са тези от фино тъкана вълна. Шаловете, изработени от вълна имат най-добри топлоизолиращи свойства. Страхотни дамски зимни шалове с качествена изработка и висококачествени материали може да закупите от Daphne.bg.

 

Летни шалове за жени и техните най-качествени варианти

 

Летният шал е перфектното допълнение за изграждане на ефирна женствена визия, покоряваща мъжките сърца. Главното, за което трябва да се оглеждате тук е лекотата на материята и нежния ѝ допир до кожата. По-големите шалове са идеални за наметка при свечеряване, както и за предпазване на тялото и/или косата от жарките слънчеви лъчи.

 

Що се отнася до конкретни материали, памукът, ленът и коприната са перфектни за лятото. Памучният аксесоар е мек, удобен за носене и не изисква особена грижа при пране. Ленът е лекичък и дишащ, а натуралната му текстура е перфектна за комбиниране с по-ежедневни визии.

 

От естествена коприна се изработват най-луксозните модни аксесоари. Тя допринася за тяхната мекота, гладкост и ефирна лекота, добавя елегантен блясък на визията и се драпира ефирно. Идеален избор е за по-изискани и официални поводи.

 

Модалът е висококачествена изкуствена коприна, а кашмирът е естествен материал, който се използва както за направата на летни, така и за направата на зимни шалове, допълват от Daphne.bg.





{START_COUNTER}